Tuesday, August 28, 2012

Nog meer nieuwe bewoners

Vanaf vanmiddag wonen er nog 2 bewoners in Het Kippenhuis.



Het zijn 2 Wyandotte kriel dames. Ze zijn geboren in het broedseizoen 2011.



Beide foto's komen van de vorige eigenaar. Helaas is mijn SD-Kaartje gisteren kapot gegaan waardoor ik vandaag geen foto's kon maken. :(


De Wyandotte

De Wyandotte kriel is een zeer bekende verschijning onder de sierhoender liefhebbers en erkend in vele kleuren. Wyandotte krielen zijn zeer handtam te maken en hebben een rustige, vriendelijke aard. Het type is enigszins bolvormig en krijgt daardoor een aandoenlijk uiterlijk. Het zijn middelmatige legsters maar daartegen uitstekende broedsters en moederkloeken.

Van oorsprong komt dit ras uit Amerika ± 1850.De Wyandotte stelt geen bijzondere eisen aan de huisvesting en is het meest bekende en gewilde buitenlandse ras.

De Wyandotte is een speciaal type ras, waarover alleen al een boek vol te schrijven zou zijn. Het ras is voor beginnende liefhebbers zeer aan te bevelen. De Wyandotte kriel is een dwerghoen met een lichaam, waaromheen men met een passer, als het ware, een cirkel zou kunnen trekken. Buiten deze cirkel steken alleen kop, staart en poten. Kortweg beschreven is de lichaamsvorm rond.

De Wyandotte is eigelijk het ras dat voor de beginnende liefhebber zeer aan te bevelen is, het is een zeer makkelijk hoen om te houden. Zij is rustig, doch ook levendig, en zeer vertrouwelijk van aard. Broedsheid komt veel voor en als kloekjes zijn ze zeer aan te bevelen. Zij brengt haar kroost zonder veel moeite groot.Het ras Wyandotte heeft erg veel kleurslagen.




No comments:

Post a Comment